XII Strzeliński Rogaining

Myšlenka vyrazit do Polska na rogaining padla již poměrně dávno. Zuzka, velký plánovač a objevitel nových zajímavých závodů, přišla s nápadem zúčastnit se rogainingu v Polsku již minulý rok na podzim, kdy se konal v okolí Strzelina noční závod. Ale nakonec jsme tam kvůli jiným akcím nejeli. Se začátkem jara to však vyšlo a vyrazili jsme na 6hodinový závod právě do této oblasti. Polsko je země velkých rozměrů, nekonečných polích, krásných historických památek, hlučných lidí, rozbitých cest, a mají zde rozhodně krásné a mírně vlnité lesy.

No, co si budeme podívat, morálka před závodem nebyla úplně valná. Celou noc leje, fouká silný vítr a představa, že v tomhle budeme 6 hodin někde lítat, není úplně lákavá, ani předpověď na závod nevypadala nějak optimisticky. Nakonec se přeci jen počasí umoudřilo, déšť náš sice občas trochu potrápil, ale nebylo to nic hrozného a odpoledne se ukázalo i sluníčko, prostě typické aprílové počasí.

Hodinu před startem dostáváme mapu, je to A4 mapa, 1:50 000 a kontroly vypadají na „malém prostoru“ a dalo by se říct, že za 6 hodin se dá tohle v pohodě stihnout, jenže padesátka mapa je padesátka mapa. Kontroly jsou ohodnoceny od 2 do 9 bodů (9 bodů má jen jedna a tu musíme prostě mít) Čas rychle letí, což si uvědomíme po pár sebraných kontrolách. Ale díky skvěle vymyšlené Zuzčině strategii, máme mnoho variant a možností, jak se efektivně podle času vrátit zpět a vzít cestou kontroly. Právě 9bodová kontrola nás nejvíce potrápila na dohledávce, i díky uřvaným Polákům jsme ji nakonec našli. Rozhraní porostů se hledalo dost špatně a to i s dodatečnou podrobnější mapkou. Byli jsme u ní tak blízko, ale ne dost. To bylo jediné takové zaváhání, jinak to vždy pěkně odsejpalo. Do cíle dorazíme cca 7 minut před limitem, unavení ale maximálně spokojení.

Že jsou Češi v OB dobří, dokazuje i výsledková listina, z 34 týmů byly všechny 3 české týmy do 6. místa. A troufnu si říct, že ani my jsme oddílu neudělali ostudu – celkové 5. místo, 2. místo v MIX kategorii.

Závod v číslech: za 5:53:49 jsme cca na 36 km sebrali 15 kontrol z 25 a získali tak krásných 79 bodů.

Příspěvek byl publikován v rubrice Reporty ze závodů. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *