Mistrovství oblasti ve sprintu ve Slaném

Pořadatelem byl SKOB Slaný a shromaždiště bylo v letním kině a běhat se mělo v okolním lesoparku a nemocnici. Kde řada z nás přišla na svět. Očekávání tohoto závodu v našich řadách bylo více než velké. Obhajovali jsme 2 bronzy ze Mšena z loňského roku.

Samotný závod startoval na kopci kousek za vodárenskou věží. Po pár kontrolách v lesíčků, nás pořadatel zatáhl do zdejší zástavby, kde rozhodovala hlavně atletická příprava. Ale po překonání silnice k nemocnici jsme si museli dávat sakra pozor kudy a kam se vydáme pro další kontrolu. Několik oplocených areálů s nezvýrazněnými průchody v mapě daly všem závodníkům pořádně zabrat. Bylo velmi důležité mapovat o kontrolu dopředu za běhu, aby pak závodník nehledal marně průchod nebo nestál a nehledal správnou cestu. Ve sprintu je každá vteřina drahá. Nováčkům a dětem dala ještě zabrat sběrka, která byla šikovně (pro někoho nevhodně) schovaná kousek od cíle už v areálu kina a nejeden běžec se nachytal a zapomněl ji orazit.

Dařilo se všem! Míša vyhrála D55, Magda získala 2. místo v D35, Luboš byl na 5. místě v H35, Jirka taky 5. v H55, Anička 10. v D12, Zuzka P. dokázala obhájit bronzovou medaili v D21 ve Středočeském kraji a možná se jí to podařilo i díky zkušenostem z těžkých sprintů na mistrovství ČR v loňském roce.

Zuzka a Vašek s diplomy

Vašek Klomínský konečně dokázal na závodě, kde o něco šlo podat výkon na hranici svých možností a díky tomu se dokázal protlačit na jeho první stupně vítězů (v rankingovém závodě), když skončil 3. ve Středočeském kraji v kategorii H21. Výsledky všech našich závodníků naleznete zde.

Jeden ze závodníků tvrdil, že vyhraje, uhodnete, který to byl?

(článek napsal Vašek)

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *