Go West

Opět po roce jsme uzavřeli vícedenní prázdninové závody na letním oddílovém soustředění, které se konalo v Nejdku u Karlových Varů poslední víkend na přelomu srpna a září. V pátek si všech 25 účastníků (+ 1 Trosečník) řeklo GO WEST, nasedlo do aut a vyrazilo na západ. Postavili jsme si stanové městečko, vztyčili oddílový prapor a už byl čas na městský sprint.

A nebylo to vůbec jednoduché – alespoň pro někoho. Mnozí, ukolíbáni pohledem na mapu a blízkou kontrolu č.1, vyrazili do ulic a běželi k té blízké kontrole, co viděli. Ale ejhle. Nebyla to jejich. Zkrátka v okolí startu byly asi 3 kontroly velice blízko a bylo třeba dobře zorientovat mapu a číst kódy. Za zmínku stojí tyto oddílové výsledky: Luboš 3.místo, Hanka 4.místo, Olda 4.místo.

Po závodě se starší část oddílu odebrala na večeři do místní vyhlášené hospůdky, kde by byl hřích nedat si hamburger a rum (my jsme tedy u rumu zhřešili velice a žádný si nedali) a cestou zpět jsme museli využít čelovky, protože jsme šli po úpatí kopce s křížovou cestou. Mladší část pod vedením Trenéra strávila večerní čas v kempu.

V sobotu nás čekala náročná klasika, dopoledne sprchlo, ale na závod už nepršelo. Den jsme začali rozcvičkou na hřišti pod vedením Vejtka. Pro děcka povinnou, pro starší dobrovolnou. Příště bude i pro starší povinná, protože dobrovolná většina zůstala až na Luboše a Honzu K. ve stanech. Start byl v místní části Oldřichov, cíl jako u všech etap na shromaždišti. Čekal nás závod v oblasti několika kopců – např. Kozí díl, Vysoká jedle, Světlina nebo Smolný vrch. A naše výsledky? Opět uvedu jen ty zveřejnění hodné: Alena 4.místo, Luboš 5.místo, Olda a Jorik 6.místo, Magda 7.místo, Kuba 8.místo.

Po závodě a obědu v kempu, kdy jsme kuchařovi vyjedli všechny zapečené brambory, jsme se s dětmi odebrali na blízkou ferratu. Všechny děti i dospělí, kteří byli pod skálou si vyzkoušeli alespoň jednu ze 4 možných cest a mnozí se zapsali do vrcholové knihy. Malá skupinka vyrazila místo na ferratu na trénink v okolí kempu.

Po návratu nás čekala večeře a pak již očekávaný fotbalový zápas na velké branky. Rozdělení do týmů bylo jednoduché. Děti proti dospělým. A děti, ač, jich byla početní přesila, dostaly pěkně na frak. A nic jim nepomohlo ani posílení na posledních 10 minut od Trenéra. Výsledek 9:2 hovoří za vše.

A to už se pomalu dostáváme ke zlatému hřebu tohoto soustředění. Náš oddíl je totiž velmi úspěšný v přidruženém závodě s názvem Noční mišmaš. Dvojice jsou rozděleny do odpovídajících kategorií a v noci hledají kontroly v okolí kempu. Samozřejmě s čelovkami. V tomto závodě jsme se dokázali vždy umístit na nejvyšších příčkách a ani letos tomu nebylo jinak: Zuzka K. 1.místo, Hanka s Aničkou V. 1.místo, Michal s Adamem 2.místo, Vojta s Oldou 5.místo a Trenér s Míšou 4.místo v elitní kategorii dvojic. A hned bylo co slavit…

V neděli nás probudil deštík, který naštěstí po snídani ustal a na závod opět nepršelo. Většinu kategorií čekalo volné pořadí kontrol, kdy jsme měli na naplánování trasy cca 2 minuty. Prostor závodu byl stejný, jako při sobotním, takže už jsme leckterá místa poznávali. A opět to nebylo jednoduché. Parametry kategorie H21 byly 9km a 325m převýšení. Uff. A naše nedělní výsledky?: Alena 2.místo, Hanka 3.místo, Luboš 3.místo, Petra 3.místo.

V součtu s nočním závodem jsme získali 2 zlaté, 2 stříbrné a 4 bronzové medaile. V součtu 3 etap nás nejlépe reprezentoval Luboš, který získal 3.místo.

Po vyhlášení nás čekalo už jen balení stanů, ale šlo to dobře, protože se nám poprvé ukázalo i sluníčko. Pak už jen cesta k autům a neorganizovaný rozptyl domů. Celou akci pěkně zdokumentoval Jirka V. a jeho kousky jsou k vidění v oddílové fotogalerii.

Příspěvek byl publikován v rubrice Reporty ze závodů. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *